Martin Bril overleden aan darmkanker

Schrijver, dichter en columnist Martin Bril is woensdag op 49-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Hij leed aan darmkanker. Dat maakte de Volkskrant, waarvoor hij columns schreef, bekend. Naast zijn werk als auteur voor uitgeverij Prometheus schreef Bril sinds 2001 dagelijks een column in de Volkskrant. Ook publiceerde hij in Vrij Nederland het wekelijkse feuilleton Evelien en was hij regelmatig te gast in het tv-programma De Wereld Draait Door.

De columns van Bril stonden sinds 6 april op de voorpagina van de Volkskrant in plaats van verderop in de krant. Zijn plek op de voorpagina was sinds begin deze week leeg. Bril zou te ziek zijn geweest om te schrijven.

Bril bracht eerder dit jaar het boek ‘Mijn Leven als Hond’ uit. De bundel met korte verhalen gaat over de omgang tussen mens en dier. Ook ontving hij dit jaar de Max Pam Award voor zijn gehele oeuvre. In 2006 schreef hij Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De schrijver en columnist won dinsdagmiddag voor zijn boek ‘De Kleine Keizer’ nog de VPRO Bob den Uyl Prijs, de jaarlijkse prijs voor het beste literaire en/of journalistieke reisboek. Bril was vanwege zijn ziekte niet bij de prijsuitreiking in Amsterdam aanwezig.

(Bron: ANP)

Lees ook:Martin Bril wordt op 2 mei begraven
Lees ook:Publicaties naar aanleiding van het overlijden van Martin Bril (linkoverzicht)
Lees ook:Martin Bril herdacht in besloten kring
Lees ook:Vrienden reageren op overlijden Martin Bril: We zijn een stem kwijt die uniek is
Lees ook:Zomerverhalen Martin Bril verschijnen postuum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.