Internetuitgeverij brengt eerste roman via Centraal Boekhuis uit

Na een start als internetuitgeverij brengt Ardor House nu haar eerste roman via het Centraal Boekhuis uit. Dat doet ze met ‘Hydrhaga’, de debuutroman van Kim ten Tusscher (29, Borne – Overijssel). Door haar tomeloze enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft Kim het klaargespeeld mensen dusdanig te inspireren dat binnen een jaar de eerste druk van deze fantastische roman reeds uitverkocht was.

‘Hydrhaga’ is een spannende fantasyroman met technologische trekjes over twee elfen die op verschillende wijze hun ras een nieuwe toekomst willen bieden. De hoofdpersoon is echter de jonge menselijke vrouw Lumea. Terwijl ze probeert de beperkingen die haar thuisland haar oplegt te ontvluchten, raakt ze steeds meer verstrikt in het mysterie van de legendarische stad Hydrhaga. Door een speling van het lot raakt haar zoektocht naar vrijheid, acceptatie en wasdom verwikkeld in de plannen van de stugge, enigmatische elf Elion en zijn jonge vriend Siard. Terwijl ze vluchten voor hun leven, moeten zij en haar twee metgezellen keuzes maken over waar zij staan in het conflict dat gaat uitbarsten, en welke prijs zij willen betalen daarvoor.

‘Hydrhaga’ is een verhaal over contrasterende visies, vriendschap en de prijs van haat. Daarnaast is het ook het verhaal van Lumea die zich voor vele morele dilemma’s geplaatst ziet. Door haar keuzes en visie vindt zij uiteindelijk haar plaats in de wereld. Maar tegen welke prijs?

Kim studeerde fotografie aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda en werkt nu als senior visual merchandiser bij V&D in Hengelo, waar ze haar creativiteit goed tot uiting kan brengen. Inmiddels is Kim druk in de weer met haar tweede roman, welke tevens door Ardor House zal worden uitgegeven. Deze titel, begin 2010 verwacht, zal direct in het fonds van Ardor House bij het Centraal Boekhuis worden opgenomen.

Ardor House, opgericht in 2007, is een uitgeverij gespecialiseerd in rollenspelboeken en (grafische) romans die de verbeelding aanspreken. Hun missie is een creatief platform bieden om (nieuwe) talenten de kans te bieden hun werk gepubliceerd te krijgen en ervaring op te doen in de wereld van het gepubliceerde werk. Ardor House maakt de match tussen auteurs, editors, vertalers, illustratoren en ontwerpers voor ieder project, wanneer nodig. Creativiteit staat voorop. Naast de reguliere romans biedt Ardor House dan ook rijkelijk geïllustreerde edities.

Lees ook:Gustaaf Peek wint de BNG Nieuwe Literatuurprijs
Lees ook:Mensje van Keulen krijgt Charlotte Köhler Prijs
Lees ook:CEO’s onthullen succesformule persoonlijk leiderschap
Lees ook:Best Vormgegeven Boeken 2012: zeventien winnaars
Lees ook:Gouden Boekenuil ’12 David Pefko; lezersprijs Stephan Enter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.