Grunberg boycot uitreiking van de Libris Literatuur Prijs

Arnon Grunberg zal later dit jaar niet aanwezig zijn bij de uitreiking van de Libris Literatuur Prijs, waarvoor hij met de roman’ Onze oom’ is genomineerd. Grunberg heeft de Nederlandse majoor Niels Roelen, die hij in Afghanistan heeft ontmoet, gevraagd om hem bij de uitreiking te vertegenwoordigen. Over deze keuze is volgens ons goed nagedacht. Zo is één van de hoofdpersonages uit het boek ook majoor. En Niels Roelen komt dit jaar zelf met het boek ‘Soldaat in Uruzgan’.

Grunberg boycot literaire manifestaties in Nederland sinds de uitreiking van de AKO-prijs in 2007, toen de schrijver A.F.Th. van der Heijden niet met hem in één ruimte wilde zitten omdat hij zich door een stukje van Grunberg beledigd achtte. “Door weg te blijven voorkom ik zulke problemen”, aldus Grunberg vanuit zijn woonplaats New York. “Ik zie het als een vorm van hoffelijkheid.”

In 2007 won Grunberg de Libris Litertuur Prijs al met zijn roman ‘Tirza’. Hij won in 2004 en 2000 de AKO Literatuurprijs voor zijn romans ‘De asielzoeker’ en ‘Fantoompijn’.

Lees ook:Niels Roelen over Arnon Grunbergs Onze oom
Lees ook:Dimitri Verhulst wint Libris Prijs met ‘Godverdomse dagen op een godverdomse bol’
Lees ook:Tommy Wieringa wint Libris Literatuur Prijs 2013
Lees ook:Genomineerden Libris Literatuur Prijs bekendgemaakt
Lees ook:Roman Arnold Grunberg verfilmd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.