Stal Heleen van Royen idee van Judith Visser?

Judith Visser, die we kennen van ‘Tegengif’, ‘Tinseltown’ en ‘Stuk’ verdenkt Heleen van Royen van het stelen van een boek idee. Op haar site vertelt ze dat ze in het najaar van 2006 een interview gaf aan Chicklit.nl. “Ik vertel in dat interview letterlijk dat ik eerst van plan was om een boek te schrijven over een meisje dat zou gaan trouwen, maar die eerst wilde weten of haar vriend wel te vertrouwen was. Om hier achter te komen, wilde ze een vrouw inhuren die haar toekomstige man zou gaan ‘testen’, door te proberen hem te verleiden.”

Ze gaat verder: “Uiteindelijk ben ik niet verder gegaan met dit uitgangspunt, omdat ik een boek over prostitutie interessanter vond, maar in het interview is dit oorspronkelijke idee dus nog wel terug te lezen. Des te verbaasder was ik dus toen ik vorige week nietsvermoedend naar RTL Boulevard keek, en daar Heleen van Royen trots zag vertellen over haar nieuwe boek ‘De mannentester’.

Heleen: ‘Stel, je bent een vrouw en je gaat trouwen. Maar je wilt eerst zeker weten of je man wel te vertrouwen is. Dan kun je Victoria inhuren, een mannentester. Zij gaat dan proberen jouw man te verleiden.’ Is dit toeval.? Is het een kwestie van ‘great minds think alike’? Of heeft iemand twee jaar geleden dat interview gelezen en is vervolgens geïnspireerd geraakt door mijn originele idee?”

Wat denk jij?

Lees ook:Heleen van Rooyen ontvang 100.000ste exemplaar De mannentester
Lees ook:Heleen van Royen shirtsponsor wielrenster Inge de Groot
Lees ook:Verleid door Heleen van Royen
Lees ook:Heleen van Royen viert lancering ‘De mannentester’ met fans
Lees ook:Ghada Abdel Aal wil trouwen

2 reacties op “Stal Heleen van Royen idee van Judith Visser?

 1. Nienke

  In verschillende films en series heb ik het idee van de ‘mannentester’ al voorbij zien komen. En ik meen me te herinneren dat er in de V.S. een bureau is dat deze diensten ook daadwerkelijk aanbiedt.

  Het idee van Judith Visser was dus al niet origineel net zo min als dat van Heleen van Royen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. anneleen

  Als je in een interview (!) een idee voor een boek vertelt geef je het toch gewoon weg?! Als je niet wilt dat iemand het ‘steelt’: mond houden!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.