De 100 wijnen die je gedronken moet hebben

De hippe wijngenieter mag het nieuwste boek ‘Superwijn 2009 – De 100 wijnen die je gedronken moet hebben’ van Matt Skinner niet missen. De meest funky sommelier ter wereld kiest dit jaar voor wijnen waarvan de leveranciers Moeder Natuur een warm hart  toedragen.

Ook voor de productie van het boek is dit jaar gelet op het milieu. Zo zijn er geen wereldreizen gemaakt om prachtige foto’s te maken. Nee, dit is gewoon in een studio om de hoek gedaan en het resultaat is er niet minder door. Hiermee is Jamie Olivers best friend en personal sommelier hipper dan ooit.

De Australische vinoloog, die met ‘Wijn’ een internationaal bekroonde bestseller heeft geschreven, dankt zijn bekendheid ook aan zijn vriendschap met Jamie Oliver. In 2002 werd hij uitgenodigd om als sommelier van zijn restaurant Fifteen op te treden en de stagiaires les te geven over wijn. Daarnaast is hij ook wijnredacteur van www.jamieoliver.com. Hij weet alles over de verschillende wijnen, maar krijgt in dit boek wel hulp van wijnjournalist Cuno van ‘t Hoff. Hij staat er garant voor dat de beschreven wijnen ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

Door de vlotte korte beschrijving van de diverse wijnen weet je meteen of het iets voor jou is. De honderd beste wijnen zijn verdeelt over vijf categorieën. Zo zijn er twintig wijnen om nu te drinken, twintig wijnen om te geven waardoor je een glimlach op iemands gezicht tovert, twintig wijnen om bij te eten, twintig wijnen om het geld voor de huur aan te verbrassen en twintig wijnen om te bewaren en later te drinken. De ideale wijn gevonden? Dan hoef je ook niet lang te zoeken, want bij de meesten staat de Nederlandse importeur aangegeven. De prijsindicatie zorgt er daarnaast voor dat je niet voor een verrassing komt te staan als je de fles wil afrekenen.

Wat de prijs betreft hoef je dit handige boekje ook niet te laten liggen. Voor € 9,95 twijfel je nooit meer over je wijnkeuze. ‘Superwijn 2009′, Matt Skinner, ISBN: 9789021530963. Onlangs is van deze auteur ook verschenen: ‘Heard it through the grapevine – Alles wat je moet weten over wijn’, ISBN: 9789021538440.

Lees ook:Geniet meer van wijn
Lees ook:Hugh Johnsons schotelt de beste wijnen voor
Lees ook:Geen miskoop meer, dankzij Cuno2009
Lees ook:Jamie Oliver doet het beter dan ooit!
Lees ook:Nog snel een wijncursus van Hubrecht Duijker voor kerst

2 reacties op “De 100 wijnen die je gedronken moet hebben

 1. André

  In Australië bestaan geen vinologen. Matt Skinner is het dan ook niet. Wel een bevlogen wijnkenner en communicator.
  Vinoloog is een typisch Nederlandse opleiding en titel. Volgens zeggen is de titel door Hubrecht Duiker 30-40 jaar geleden bedacht. Er zijn er zo’n 2.000 in Nederland, de meeste werkzaam in wijnhandel en horeca. Registervinoloog is een beschermde titel voor de vinoloog die zich vastlegd tot een regelmatige bijscholing. De opleiding vind plaats in Maarn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Patricia de Ryck

  Bedankt voor je reactie André. Interessant om te weten dat de opleiding voor vinoloog iets typisch Nederlands is.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.