Grootste chef-koks ter wereld geven zich bloot in Eetlust

Culinair journaliste Aranka van der Pol sprak voor haar boek ‘Eetlust’ ‘s werelds beste koks. Ze drong door tot het culinaire hart van de rauwe kokswereld om met Ferran Adrià over de kunst van het koken te spreken, met Herman den Blijker jaagde ze op konijnen en ander loslopend wild, Sergio Herman gaf een uitdagend kijkje in de keuken, Jamie Oliver maakte zich boos en Gordon Ramsay haalde de kolen uit het vuur. Met als resultaat het recept voor de ideale chef-kok.

Deze journaliste heeft van dit boek een sterrenmaaltijd weten te maken. Als lezer genoot ik van de interviews waarin vragen als ‘Wat maakt een chef zo gek om uren achter elkaar in een zweem van zweet en bloed achter de pannen te staan?’ en ‘Welke kwaliteiten moeten een topkok in huis hebben?’, beantwoord worden. Vol passie vertellen de tien wereldchefs Jamie Oliver, Nigella Lawson, Gordon Ramsay, Herman den Blijker, Ferran Adrià, Nandia Santini, Anthony Bourdain, Curtis Stone, Sergio Herman en Alain Passard hun verhaal.

‘Eetlust’ is niet alleen interessant vanwege de interviews waarin de grootste chef-koks ter wereld zich bloot geven. Ook de recepten die iedere geïnterviewde met de lezer deelt, zorgen ervoor dat je zin krijgt in een heerlijke maaltijd. Daarnaast zijn ook de profielschetsen van de koks erg leuk. Zo laat Herman den Blijker weten ‘Als ik wil, kan ik alles’.

‘Eetlust’ van Aranka van der Pol is een uitgave van House of Knowledge in samenwerking met Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V. Marco Borsato heeft het voorwoord geschreven. ISBN: 9789085104827.

Lees ook:Schrijfster Sarah Symonds maîtresse Gordon Ramsay?
Lees ook:Jamie Oliver verrast met tijdschrift
Lees ook:Gordon Ramsay’s beste menu’s
Lees ook:Met Herman den Blijker kom je de winter wel door
Lees ook:Jamie Oliver doet het beter dan ooit!

Eén reactie op “Grootste chef-koks ter wereld geven zich bloot in Eetlust

  1. CC

    Moet er nou nog een boek komen ook over hoe deze z.g superkoks aan hun kookkunsten komen? Daar hebben zij toch al die boeken al vol overgeschreven? Ik word kotsmisselijk van deze opgedirkte piassen die de t.v overspoelen…vooral die schreeuwlelijk Ramsay en die koe Lawson, die moddervet wordt van al die centen, welke zij al genoeg heeft d.m.v. familie en trouwen met die multimiljonair Schaati! Wat ik haar gun…maar dat er nog zoveel onzin shows op de t.v getoond moeten worden, is ronduit belachelijk! Zend liever meer goede films en docu’s uit!!Bah! ‘t Zijn parasieten van de 1e orde die zich tegoed den op de onkunde en onnozelheid van de meeste mensen.Hou nou er nou es mee op??? Ik kan die koppen niet meer zien!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.