Schrijfster Netty Koen-Conrad (91) overleden

De Nederlandse schrijfster Netty Koen-Conrad is op maandag 15 december op 91-jarige leeftijd overleden. Dit maakte deze week pas bekend.

Netty Koen is een pseudoniem van Antoinette Hendrike Sondaar. Ze werd geboren in 1917 in Den Haag en schreef verhalen in het Letterkundig bijblad van de Haagse Courant. In 1939 trouwde zij met H.F. Koen, beroepscomponist en tekstschrijver van onder meer The Ramblers. Ze vestigden zich in Zeist.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog schreef Koen-Conrad boeken voor oudere meisjes en jonge vrouwen. Pas na de oorlog werden deze uitgegeven, omdat de schrijfster geen lid wenste te worden van de Cultuurkamer.

In de jaren na de oorlog volgden vele herdrukken, waarvan de meeste werden geïllustreerd door Hans Borrebach. Ook schreef zij de biografie van prof. dr. Ignaz Semmelweis, de strijder tegen kraamvrouwenkoorts. Koen-Conrad schreef veertig boeken, waarvan er 38 werden uitgegeven

Lees ook:Wielerwijsheden en tips van Aart Vierhouten
Lees ook:BN’ers opgelicht door meesteroplichter Jonathan Tobing
Lees ook:Kim Holland kwaad op schrijfster Patricia Perquin
Lees ook:Lauren Conrad klimt weer in de pen
Lees ook:Best Vormgegeven Boeken 2012: zeventien winnaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.