W.F. Hermans-collectie brengt 25.000 euro op

De W.F. Hermans-collectie van onderzoeker Rob Delvigne heeft op een veiling in Haarlem ruim 25.000 euro opgebracht. Dit heeft het veilinghuis bekendgemaakt.

Het hoogtepunt vormde het scenario van ‘Als twee druppels water’ (de film gebaseerd op ‘De donkere kamer van Damocles’) dat voor 10.000 euro naar een particuliere telefonische bieder ging. Dertig movie stills van ‘Als twee druppels water’ door Ed van der Elsken gingen voor 2.000 euro van de hand. Een olieverfportret van Hermans door Jopie Roosenburg-Goudriaan bracht 500 euro op.

De collectie bestond uit een groot aantal boeken, manuscripten en parafernalia voor het grootste deel afkomstig uit het bezit van de schrijver zelf. Onderzoeker Delvigne onderhield in de jaren ’70 en ’80 zowel een professionele als vriendschappelijke band met W.F. Hermans.

Lees ook:W.F. Hermans bij de SLAU
Lees ook:Nieuw prentenboek van David Melling
Lees ook:Collectie boeken Boudewijn Büch geveild
Lees ook:Roman Louis Couperus levert recordbedrag op
Lees ook:“Mensen delen graag hun levensverhaal”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.