1,2 miljoen euro voor literaire tijdschriften

Het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds stelt in de periode 2009-2012 jaarlijks 300.000 euro ter beschikking aan de literaire tijdschriften, in totaal 1,2 miljoen euro. Ruim negentig procent van de tijdschriften gaat er per 1 januari 2009 financieel op vooruit.

Per 1 januari 2009 voert het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds een nieuwe regeling in voor Nederlands- en Friestalige literaire tijdschriften. Doel van deze nieuwe regeling is kwalitatief goede literaire tijdschriften ruimte te geven zich te ontwikkelen, zowel inhoudelijk als qua publieksbereik. Inkomsten die de tijdschriften zelf verwerven, hebben geen invloed op de hoogte van het subsidiebedrag. Wel verwacht het NLPVF een substantiële inspanning van de tijdschriften om een breder publiek te bereiken.

Het NLPVF kiest ervoor een zo breed mogelijk aanbod van literaire tijdschriften in stand te houden. De subsidie wordt evenwichtig over de tijdschriften verdeeld. De kwaliteitspremie uit de oude regeling komt te vervallen, en het merendeel van het budget is voortaan bestemd voor de honorering van auteurs. Het maximale subsidiebedrag per tijdschrift is vastgesteld op 40.000 euro per jaar. Onder andere Armada, De Gids, Hjir, Hollands Maandblad, Liter, De Moanne, De Parelduiker, Parmentier, De Revisor, Tirade en De Tweede Ronde krijgen deze subsidie.

Lees ook:Promotie Nederlandse boeken in Groot-Brittannië
Lees ook:Fusie letterenfondsen moet positie schrijvers en vertalers verbeteren
Lees ook:Fusie literaire instellingen in Utrecht: Het Literatuurhuis
Lees ook:Brockway Prize voor Mysjkin en Gallissaires
Lees ook:Pedo-regels houden Britse schrijvers buiten de school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.