Staat een kookboek ook op uw verlanglijstje voor de feestdagen?

Kookboeken verkopen erg goed in de aanloop naar de feestdagen, meldt de Gazet van Antwerpen. Vooral de verkoop van de kookboekenreeks van Piet Huysentruyt lijkt niet te stuiten. Van ‘Sos Piet 1′ gingen al 125.000 exemplaren de deur uit, van de opvolger 110.000.

We lezen in de Gazet van Antwerpen:

Ook Piet Huysentruyt nagelnieuwe naslagwerk ‘De Perfecte Keuken Agenda’, dat woensdag werd voorgesteld, stevent met 15.000 verkochte exemplaren in twee weken tijd af op een bestsellerstatuut. “Nog nooit meegemaakt”, klinkt het bij uitgeverij Lannoo. Ook in culinaire kringen wordt Piet beschouwd als een keukenfenomeen.

We vroegen de mening van Dirk De Prins, redacteur van het culinaire tijdschrif Ambiance. “Piet bespeelt een gouden format: mensen die koken een handje toesteken. Dat zorgt voor een zekere spanning, terwijl het ook plezierig blijft om naar te kijken. In feite ben ik er zo’n twintig jaar geleden al mee begonnen op Radio 2.”

“Wat Piet betreft, kan je gerust over een fenomeen spreken. In Engeland hebben ze Jamie Oliver, wij hebben Piet Huysentruyt. Hij kent de kunst van het koken. Want uiteindelijk is het een kunst: een gerecht opdienen dat er niet alleen lekker uitziet, maar dat ook lekker smaakt. Piet slaagt daarin. Hij is trouwens niet alleen een groot vakman, maar evenzeer een gul en gezellig man.”

Lees ook:2009: Vlaamse boekenlijstjes
Lees ook:Piet Huysentruyt krijgt gouden-exemplaar SOS Piet
Lees ook:Culinair, erotisch en exotisch…
Lees ook:Populair in Vlaanderen
Lees ook:120 succesrecepten zonder vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.