Promoot je (lievelings) boek!

Misschien heb je in het verleden wel eens een kijkje genomen op deze site. Helaas lag het blog een tijdje stil. Zonde! Daarom heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb contact gezocht met Blog.nl. En met succes, want ik ben sinds begin oktober de nieuwe redactrice van boeken.blog.nl.

Momenteel ben ik druk met het verzamelen van content, zodat er hier dagelijks leuke berichten te lezen zijn. Zo komen er berichten over nieuwe boeken, schrijvers die een prijs hebben gewonnen en van allerlei andere nieuwtjes. Daarnaast ben ik prijsvragen aan het organiseren en interviews met lezers en schrijvers. Zels bekende Nederlanders zullen binnenkort over hun lievelingsboek vertellen op boeken.blog.nl.
Misschien heb je hier in het verleden eens een kijkje genomen en merkte je dat boeken.blog.nl stil lag. Zonde! Zonde! Daarom heb
ik – als boekenliefhebber en freelance journaliste – de stoute schoenen aangetrokken en heb contact gezocht met Blog.nl.
En met succes, want vanaf begin november ben ik de nieuwe redactrice

Ik ben op dit moment ontzettend druk met het verzamelen van content, regelen van prijsvragen en leuke interviews met lezers, schrijvers én bekende Nederlanders die over hun lievelingsboek vertellen. Boeken.blog.nl moet namelijk de verzamelplaats worden voor nieuws over nieuwe boeken.

Deze blog moet de plaats op internet worden voor boekenliefhebbers. Hier wordt over boeken gesproken. Dit wordt de site waar lezers elkaar tips geven. En die heb je als leesfreak af en toe echt nodig. Je kent vast ook die momenten dat je in de bilbiotheek staat en niet meer weet welk boek je nu nog wil lezen. Daar gaan we samen verandering in brengen.

Ik heb jullie hulp hier wel bij nodig. Daarom wil ik jullie uitnodigen om te reageren op dit bericht. Wat zou jij bijvoorbeeld graag op deze site lezen? Of wil je juist over je nieuwe boek vertellen of je lievelingsschrijver promoten. Het kan allemaal! Vertel het hier of mail naar [email protected]

Lees ook:Boeken.blog.nl heeft eigen widget
Lees ook:Geef je mening
Lees ook:Happy New Year > Boeken.blog in 2010
Lees ook:Dizzie.nl: boekencommunitysite
Lees ook:NRC beest mee met schrijvers tijdens het Boekenbal

13 reacties op “Promoot je (lievelings) boek!

 1. klein-saartje

  Lees eens:Dochter van de Godin
  van:Joan Lambert
  Geweldig boek …veel herkenning.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Patricia de Ryck - redactrice boeken.blog.nl

  Saartje, daar ga ik zeker eens naar zoeken. Bedankt voor je tip! Als er andere lezers tips hebben, hoor ik die natuurlijk graag.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Peter

  Goed idee: plaats AOI van http://www.oclc.org/worldcatapi/default.htm zodat iedereen hier op zoek kan gaan naar boek in dichtsbijzijnde bibliotheek (na 1 xinvoeren postcode) Ook vele andere leuke faciliteiten op deze Wereldcatalogus!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Marion

  “Haar naam was Sarah” van Tatiana de Rosnay.

  “Haar naam was Sarah” is een ontroerende roman waarin het grote drama dat zich in Parijs voltrok, is teruggebracht tot het verhaal van één slachtoffer, en dat is zó overtuigend gedaan dat het geen enkele lezer onberoerd zal laten.

    /   Beantwoorden  / 
 5. DreamWitch

  Tekenen van Geluk.
  Signalen uit de hemel.

  Is er contact met overledenen mogenlijk?
  Ja,aldus de honderden spirituele ‘berichten’
  in dit inspirerende boek.

  Door:
  Bill&Judy Guggenheim.

  Is geen roman of een boek met 1 verhaal maar het is een boek met allerlei ervaringen van mensen die contact hebben gehad met een overledenen en geloof me , sommigen zijn dus echt ontroerend en zooo mooi.
  Echt de moeite waard.(vind ik dan)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Marjory Visser

   Dag,

   En dan ineens een reactie in 2009!
   Ik ben nl. al een tijdje op zoek naar dit boek maar kan het nergens krijgen. Misschien bij jou?
   Mail je me even?
   Groet,
   Marjory

     /   Beantwoorden  / 
 6. Patricia de Ryck - redactrice boeken.blog.nl

  Ontzettend leuk al jullie tips. En natuurlijk ga ik jullie de aankomende tijd ook van zoveel mogelijk gevarieerde tips voorzien.

  Veel leesplezier hier verder!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Ron

  Ik ben een paar keer langs gekomen en zie een ontzettend gevarieerde boeken- en schrijvers-site. Je plannen zijn groots, Patricia, en het begin is goed.
  Ik hoop wat over bekende, maar ook minder bekende schrijvers te lezen. En miscchien zou het interessant zijn af en toe eens een bepaalde stroming of taalgroep onder de loep te nemen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Schrijverspunt

   Elke vorm van aandacht voor minder bekende schrijvers en debutanten is natuurlijk goed. Schrijverspunt is de ontmoetingsplek voor lezers, schrijvers en uitgevers! Op deze site staat informatie voor lezers die eens wat anders willen dan alleen het bekende werk aan schrijvers. Bij Schrijverspunt zijn juist de minder bekende en debuterende schrijvers te vinden. Schrijvers die vaak ook zeer de moeite waard zijn maar niet kunnen rekenen op een heel zwaar opgezet verkoopapparaat. Schrijverspunt geeft lezers de kans om kennis te maken. We geven informatie over de schrijvers zelf of u kunt zien welke boeken ze hebben uitgegeven. In het bezoekersforum kunt u de mening van andere lezers lezen en uw eigen mening geven over een boek.

   Schrijvers vinden op deze site informatie over het schrijven zelf, met handige tips en links, maar ook over het uitgeven van eigen werk. Ze kunnen zich voorstellen aan geïnteresseerden en hun werk onder de aandacht brengen. Ook is het mogelijk om ideeën uit te wisselen met andere schrijvers. Schrijverspunt wil schrijvers helpen om bij een breder publiek bekend te worden.
   Een bezoekje waard vinden wij ook al zijn we nog lang niet tevreden. http://www.schrijverspunt.nl/

     /   Beantwoorden  / 
 8. Marion

  Misschien een idee om dit item weer wat naar boven te halen ? Het is leuk om iemands favoriete boek en aanbeveling te lezen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Patricia de Ryck - redactrice boeken.blog.nl

  Op verzoek van lezers heb ik dit artikel weer naar boven gehaald. Ik lees graag meer over jullie favoriete boeken. Natuurlijk kan dit ook door een mailtje te sturen, want vanaf binnenkort zal er regelmatig een lezer over zijn/haar lievelingsboek aan het woord komen.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Ron

  Ik heb vorig jaar “De Meester en Margarita” van Michail Bulgakov gelezen. Hoewel het niet mijn favoriete boek is, is het een indrukwekkend epos. Mijn aandacht werd op het boek gevestigd door een radioprogramma op de Italiaanse zender Rai3. Ik ben toen gaan zoeken op internet en ben toen op een schitterende website van Jan Vanhellemont beland die ik graag onder de aandacht gebracht zou zien. Alles, werkelijk alles over en rondom het boek vind je hier: http://www.masterandmargarita.eu/. Het is een must voor elke boekenliefhebber.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Linda

  De eerste 29 pagina’s van mijn fantasyboek voor de jeugd staan online op http://tenpages.com/manuscript/de_zwevende_steden! Het staat iedereen vrij om het te lezen, en voor iedereen is er de kans om mee te verdienen aan de verkoop na uitgave! Je naam komt dan achterin het boek te staan! Alvast bedankt allemaal!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.