Zet Nederlandse schrijfster tot zelfmoord aan?

In Bridgend in Zuid-Wales heeft de 16-jarige Jenna Parry dinsdag zelfmoord gepleefd. Zij is hiermee de zeventiende jongere in de regio die in de afgelopen twaalf maanden zelfmoord heeft gepleegd. En terwijl de politie met de handen in het haar zit, speculeert de Britse pers erop los.

De Britse media geven de meest wilde verklaringen. Zo meldt de website Telegraph:  ‘Een netwerk van zelfmoordgoeroes dat het internet gebruikt om mensen te adviseren hoe zelfmoord te plegen is ontmaskerd.’ De website van de schrijfster Karin Spaink zou deel uitmaken van dit netwerk.
Op haar site somt Spaink een aantal manieren op om zelfmoord te plegen. Bij elke methode wordt vermeld wat het slagingspercentage is, hoe lang het duurt voordat je sterft, de benodigdheden, hoe gemakkelijk deze verkrijgbaar zijn en andere opmerkingen. Zo staat er bijvoorbeeld: ‘Alcohol helpt bij het oplossen van medicijnen. Drink niet van tevoren, maar spoel de pillen weg met wodka of iets vergelijkbaars, en drink het achteraf, als je nog bij bewustzijn bent.’

Volgens Karin Spaink gebruikt ze de opsomming als illustratie bij artikelen die ze over het onderwerp schrijft, en raadt ze juist veel methodes af.

Spaink is over het onderwerp gaan schrijven toen zij multiple sclerose kreeg. Ze heeft ook boeken geschreven zoals: De dood in doordrukstrip, over zelfmoord en euthanasie.

Lees zelf op: http://www.spaink.net/idx_boeken.html

Lees ook:Waar komen de angsten van Nadine vandaan?
Lees ook:Kosmos Uitgevers koopt vertaalrechten biografie Robin Williams
Lees ook:Ze dacht dat ze veilig was…
Lees ook:Karin Spaink schreef boek over de Canta
Lees ook:Download zondag gratis Karin Slaughter App

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.